Denne siden er kun ment for helsepersonell.

Tilbake til HealthTalk.no
Endokrine endringer
og risiko gjennom en
kvinnes livssyklus:

Med fokus på revmatologi, dermatologi og osteoporose


DIGITALT MØTE
8. MARS KL. 16:30–18:00
På den internasjonale kvinnedagen 8. mars har UCB Pharma gleden av å sette fokus på kvinnehelse og endokrine endringer gjennom en kvinnes livssyklus. Vi inviterer til et digitalt møte med foredrag og diskusjoner.

PROGRAM

16:20-16:30 Nedtelling til webinaret

16:30-16:40 Velkommen - UCB /Moderator

16:40-17:05 Hormonelle endringer gjennom kvinnens livsfaser og hvordan det påvirker immunforsvaret - Bergithe Eikeland Oftedal og Elinor Chelsom Vogt

17:05-17:30 Endokrinologiske risikofaktorer for utvikling av osteoporose? - Erik Fink Eriksen

17:30-17:55 Hormoner – utløsende faktor for autoimmune sykdommer - Anita Kåss

17:55-18:00 Avrunding - UCB /Moderator

Foredragsholdere

PhD Bergithe E. Oftedal

PhD Bergithe E. Oftedal er utdannet molekylærbiolog og jobber som forsker i gruppen Endokrin ved Klinisk Institutt 2 ved Universitetet i Bergen. Hun har jobbet to år ved Universitetet i Oxford der hun fokuserte på utviklingen av immunforsvaret. Hun er interessert i hvordan immunforsvaret påvirkes av gener og hormoner, og hvordan dette fører til autoimmun sykdom.

Dr Elinor Chelsom Vogt

Elinor Chelsom Vogt er spesialist i indremedisin og endokrinologi og jobber som overlege på Avdeling for Hormonsjukdomar på Medisinsk klinikk, Haukeland Universitetssjukehus, Bergen. Hun er spesielt interessert i kvinnehelse og hormonelle endringer i et livsperspektiv og gjør sitt doktorgradsarbeid på tidlig overgangsalder.

Dr Erik Fink Eriksen

Dr Erik Fink Eriksen er professor emeritus fra Endokrinologisk avdeling, Oslo universitetssykehus, Aker. Tidligere har han blant annet innehatt professorater, forskerog lederstillinger ved anerkjente sykehus (og i globale legemiddelselskap) i Danmark, Sveits og USA. Pågående forskning inkluderer behandling av osteoporose, kalsium og vitamin D metabolisme, benhistomorfometri og benkvalitet.

Dr Anita Kåss

Anita Kåss er lege og forsker med doktorgrad fra Universitetet i Oslo om hormonbehandling av leddgikt (2015). Hun forsker på hormoner og autoimmune sykdommer på Betanien Hospital. Høsten 2018 ga hun ut boka Mamma er en gåte.

NO-P-CZ-AS-2100001